Gerb

Тодор Стоянов участва в конференция, посветена на темата за миграция
7.02.2018
Print
Email
Заместник-министърът на външните работи Тодор Стоянов взе участие в министерска конференция, посветена на темата за миграция и предизвикателствата, свързани с нея. Форумът се проведе в Рим на 6 февруари т. г. 
 
Конференцията бе открита от италианския министър на външните работи Анджелино Алфано, генералния директор на Международната организация по миграцията (МОМ) Уилям Ласи Суинг, генералния секретар на ОССЕ Томас Гремингер и българския заместник-министър на външните работи.  
 
Основен акцент в дискусиите на участниците беше поставен върху възможностите за засилване на сътрудничеството и за приемането на съвместен подход към управлението на миграцията.  В рамките на форума бяха представени програми за инвестиции и сътрудничество, които да подпомогнат транзитните страни в Африка в управлението на миграционните потоци и да осигурят на населението в тези райони повече икономическа алтернатива.
 
Това е второто по ред издание на формата, като миналогодишната конференция в италианската столица беше фокусирана върху намаляването на миграционните потоци и защита правата на мигрантите. 
 
В конференцията взеха участие и представители на Алжир, Чад, Египет, Етиопия, Франция, Германия, Либия, Малта, Нидерландия, Нигер, Испания, Судан и Тунис.
Екатерина Захариева прие министъра на икономиката на Република Турция
Приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС бяха представени пред хърватското правителство на ...

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина