Gerb

Екатерина Захариева прие Роберт Сингер, главен изпълнителен директор на Световния еврейски конгрес
1.02.2018
Print
Email
Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна с главния изпълнителен директор и вицепрезидент на Световния еврейски конгрес Роберт Сингер. 
 
 „Най-доброто нещо, което можем да направим в борбата срещу антисемитизма, е да образоваме децата си по-добре за всичко, свързано с Холокоста, за да знаят какво се е случило в действителност", заяви министър Захариева. Тя припомни, че през тази година отбелязваме 75-та годишнина от спасяването на българските евреи по време на Втората световна война, една от най- светлите и значими страници в  българската история. „Страната ни споделя загрижеността на световната еврейска общност относно тревожните опити за пренаписване или изопачаване на историята на XX век. Подобни опити са напълно неприемливи в 21-ви век и България категорично се противопоставя на това“, подчерта вицепремиерът. 
 
„Трябва да сте сигурни, че нашият народ има пълна нетърпимост към прояви на антисемитизъм и българските власти реагират незабавно при всеки подобен акт", каза министър Захариева. Тя и Роберт Сингер се съгласиха, че добрата координация между Националния координатор за борба с антисемитизма г-н Георг Георгиев, местните власти и еврейската общност стоят в основата на превенцията и разрешаването на проблеми от този характер.
 
Тържествен концерт за Българското председателство на Съвета на ЕС в катедралата „Св. Мартин“ в Братислава
Тържествен концерт в чест на Българското председателство на Съвета на ЕС в Кралския дворец във Варшава

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина