Gerb

Заместник-министър Кралева се срещна със заместник-генералния секретар на НАТО
7.12.2017
Print
Email
Заместник-министър Кралева проведе среща със заместник-генералния секретар на НАТО Роуз Готемюлер в Главната квартира на Алианса в Брюксел. 
 
Българският дипломат очерта основните приоритети на българското председателството на ЕС в областта на сигурността и отбраната, включително Европейският съюз като глобален участник на международната сцена и европейската перспектива на Западните Балкани.
 
Основно внимание в хода на разговора бе отделено на задълбочаването на сътрудничеството между НАТО и ЕС, предвид приетите допълнителни мерки по време на министерската среща на НАТО (5-6 декември). Заместник-министър Кралева постави акцент върху конкретния ангажимент на българското председателство на Съвета на ЕС да съдейства за успешното изпълнение на приетите до този момент мерки. 
 
От своя страна ЗГС Готемюлер специално отбеляза положителната тенденция на икономически растеж в България и открои неотменния ангажимент на страната към усилията на НАТО в Афганистан, включително в контекста на противодействието на тероризма.
Георг Георгиев: Парламентарното сътрудничество между България и Канада е от съществено значение за двустранните ...
Позиция на Министерството на външните работи на Република България

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина