Gerb

Заместник-министър Георг Георгиев се срещна с българската общност в района на Торонто
5.12.2017
Print
Email
„Българското правителство ви подкрепя по пътя, по който вървите, независимо от това дали се намирате зад граница или решите да се завърнете у дома“.  С тези думи заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев се обърна към представителите на българската общност в района на Торонто, с които се срещна днес. 
 
„Убеден съм, че тези от вас, които не са се прибирали скоро в Родината ще бъдат приятно изненадани когато го направят. България е стабилна държава - брутният й вътрешен продукт възлиза на над 100 млрд. лв. Това е 4% ръст на икономиката ни“, заяви Георг Георгиев пред сънародниците ни. 
 
Той допълни, че основен приоритет на българското правителство е и реализирането на административна реформа, която да доведе до намаляване на бюрокрацията и улесняване на гражданите. „В Министерството на външните работи вече предприехме поредица от мерки за облекчаване на административните услуги за гражданите. Една от тях е въведената възможност за заплащане на тези услуги с банкови карти и вярвам, че вече всички сте усетили положителния ефект от нашите усилия“, каза още заместник-министърът на външните работи.
 
Георг Георгиев посети две от българските църкви в окръга на Торонто. Той поднесе венец на първия български паметник в Канада - на Апостола на свободата Васил Левски и разгледа българското неделно училище „Канев“. 
 
Заместник-министър Георгиев продължава визитата си със срещи в Отава. В канадската столица той ще разговаря с Иън Шугарт, заместник-министър на външните работи и с Ричард Уекс, помощник заместник-министъра за имиграцията, бежанците и гражданството.
Заместник-министър Щерк прие ръководителя на Офиса на СЗО в България д-р Скендер Сила
Като Председател на ЕС България ще търси баланс и разбирателство по най-важните общоевропейски теми

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина