Gerb

Заместник-министър Георг Георгиев се срещна с посланика на Държавата Израел Ирит Лилиан
7.11.2017
Print
Email
Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев проведе среща с посланика на Държавата Израел у нас Ирит Лилиан. 
 
Двамата направиха преглед на двустранните отношения във всички сфери от взаимен интерес. „Между България и Израел има много силна приятелска връзка и трябва да работим изключително активно, за да я запазим“, заяви Георг Георгиев. Той благодари на посланик Лилиан за нейните усилия за развитието на връзките между двете страни.
 
По повод появилите се анти-семитски надписи върху паметници у нас, заместник-министърът на външните работи подчерта, че българскoто общество е доказало, че винаги се е противопоставяло и ще продължи да противостои на всякакви прояви на омраза. 
 
„Основна задача за мен като Национален координатор за борба с антисемитизма е да се установи законодателство, което да бъде нашият инструмент за реакция в подобни случаи. Такива действия не са присъщи за българския народ. Мога да ви уверя, че българските компетентни власти ще продължат да санкционират с цялата необходима строгост всички евентуални бъдещи прояви на анти-семитизъм от страна на отделни елементи на нашето общество", допълни Георг Георгиев.
 
Посланик Ирит Лилиан  изрази благодарност за бързата и адекватна реакция на българските власти и за предприетите действия за отстраняване на послания от анти-семитски характер. Тя подчерта, че ролята на българското общество за спасяването на българските евреи е неоспорима и страната ни трябва да се гордее с този акт.
Георг Георгиев: България е ангажирана активно в областта на защитата на правата на детето
Георг Георгиев: За България Канада е естествен съюзник и партньор

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина