Gerb

България и Тайланд ще продължат да работят за задълбочаване на двустранните отношения
14.09.2017
Print
Email
Заместник-министър Георг Георгиев проведе прощална среща с Комгрит Варакамин, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Тайланд в България със седалище в Букурещ. В рамките на срещата двамата дипломати обсъдиха възможностите за задълбочаване на връзките между двете държави.
 
Георг Георгиев даде висока оценка за дейността на посланик Комгрит Варакамин в рамките на неговия кратък, но изключително ползотворен мандат. Той изтъкна, че България придава голямо значение на развитието на двустранните търговско-икономически отношения и посочи, че нивото на стокообмена все още не съответства на потенциала на всяка от страните. „България има много добра традиция в износа на стоки от хранително-вкусовата промишленост. Българското вино е изключително разпознаваемо, което е голямо признание за нас”, заяви заместник-министър Георгиев.
 
Заместник-министърът на външните работи и посланика на Тайланд посочиха туризма като друга много перспективна област за сътрудничесто. „За българските туристи Тайланд е една много екзотична дестинация. България от своя страна e държава с дългогодишни традиции в туризма. При нас чуждестранния турист може да намери всички форми на туризъм - от летен и зимен до културно-исторически и спа туризъм.  Бихме приветствали тайландски инвестиции в областта на този бранш. Трябва да се работи в посока на това двете държави да обменят експертиза в областта на туризма, за да се постигнат още по-добри резултати”, каза още Георг Георгиев в рамките на срещата.
България, Гърция, Румъния и Унгария призоваха Украйна да не въвежда ограничения за обучението на майчин език
Екатерина Захариева: България ще продължи да подкрепя Грузия в нейния европейски и евроатлантически път

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина