Gerb

Юрий Щерк участва в неформалната среща на министрите от ЕС, отговарящи по въпросите на развитието, Талин, 11 септември 2017 г.
11.09.2017
Print
Email
Заместник-министър Юрий Щерк участва в неформалната среща на министрите от ЕС, отговарящи по въпросите на развитието, която  се провежда на 11 септември 2017 г. в естонската столица Талин. Срещата е част от програмата на Естонското председателство на Съвета на Европейския съюз и е фокусирана върху сътрудничеството за развитие и хуманитарната помощ. 
 
Развитието е сред най-приоритетните във външен план политики на Европейския Съюз, който е и най-големият донор на официална помощ за развитие  в света. Основните теми на срещата са иновативно взаимодействие с по-напредналите развиващи се държави (включително страните със средни доходи),  дигитализацията за развитие,  стратегическия подход към резистентността и  операционализацията на взаимовръзката между хуманитарната помощ и  развитието, външния инвестиционен план на ЕС. 
 
Дискусиите по време на форума могат да бъдат проследени на живо https://www.eu2017.ee/political-meetings/informal-meeting-ministers-responsible-development
Екатерина Захариева: България ще продължи да подкрепя Грузия в нейния европейски и евроатлантически път
МВнР мобилизира всички свои ресурси в Централна и Северна Америка за съдействие на българските граждани в районите, ...

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина