Gerb

Заместник-министър Георг Георгиев прие заместник-министъра на външните работи на Сингапур Онг Енг Чуан
8.09.2017
Print
Email
Заместник-министър Георг Георгиев проведе среща със заместник-министъра на външните работи на Република Сингапур Онг Енг Чуан. Двамата дипломати обсъдиха перспективите за задълбочаване на двустранните търговско-икономически отношения след предстоящото подписване на Споразумението за свободна търговия между Европейския съюз и Сингапур.
 
В хода на срещата заместник-министър Георгиев увери сингапурския си колега, че България придава важно значение на Споразумението и се надява то да бъде сключено в близко бъдеще. „Убеден съм, че това споразумение ще създаде нови възможности за развитие на икономическите отношения между Сингапур и ЕС, както и на двустранната търговия, и ще стимулира сътрудничеството в много по-широк план, в т.ч. и в сферата на инвестициите и технологичния трансфер”, каза Георг Георгиев. Той запозна заместник-министър Онг Енг Чуан с инвестиционните предимства на България предвид отличното й географско местоположение, което дава възможност на страната да играе ролята на транзитен център между ЕС, Близкия изток, Северна Африка, Русия и страните от ОНД.
 
Заместник-министърът на външните работи на Сингапур подчерта, че Споразумението за свободна търговия между ЕС и страната му ще допринесе както за увеличаването на стокообмена между Съюза и азиатската държава, така и за всяка една от държавите-членки на ЕС поотделно. Той отбеляза, че ЕС е един от най-големите търговски партньори на Сингапур, а Сингапур от своя страна заема второ място по обем на инвестиции в Европа. По отношение на двустранната търговия отбеляза положителното търговско салдо за България. Сингапурският дипломат прояви интерес към условията, при които чуждестранни компании могат да инвестират в България, и увери, че ще предаде информацията на сингапурското правителство и бизнес.
 
Двете страни изразиха готовност да съдействат за продължаване на политическия диалог и задълбочаване на сътрудничеството във всички области на взаимен интерес.
Екатерина Захариева пред колегите си в Талин: Създаването на заетост и перспективи пред младите хора трябва да бъде ...
Първите дипломати на Европейския съюз обсъдиха решителни и общи действия спрямо действията на Северна Корея

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина