Gerb

Информация във връзка с наводненията на полуостров Халкидики
18.07.2017
Print
Email
Към момента в генералното консулство на България в Солун няма постъпила информация за пострадали български граждани при проливните дъждове на гръцкия полуостров Халкидики. 
 
По информация на официалните гръцки власти най-засегнати са областите на Никити, Мармара, Порто Куфо, Торони и Каламици. 
 
Генералното консулство на България в Солун следи развитието на ситуацията и поддържа постоянен контакт с местните власти. До този момент към мисията ни за съдействие са се обърнали двама наши сънародници, понесли материални щети и загубили документи вследствие на наводненията. Служители на консулството ще посетят засегнатите райони, за да окажат съдействие на засегнати български граждани на място.
 
Български граждани, които желаят да получат актуална информация за обстановката в засегнатите райони или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на телефоните на генералното консулство в Солун. Наши сънародници, които са понесли материални щети и/или са загубили документи за самоличност вследствие на проливните дъждове, също могат да се обърнат за съдействие към генералното ни консулство на следните телефони: 
 
0030 2310 829 210 
0030 2310 869 510
0030 2310 869 520
Вицепремиерът Екатерина Захариева пред българския Патриарх Неофит: Държавата и църквата имат обща отговорност да ...
Вицепремиерът Екатерина Захариева подкрепи ангажимента на ЕС към Западните Балкани и Източното партньорство

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина