Gerb

Високо австрийско отличие за министър Ради Найденов
13.04.2017
Print
Email

Министърът на външните работи Ради Найденов бе удостоен с високото отличие „Сребърен кръст със звезда“ за заслуги към двустранното сътрудничество с федерална провинция Долна Австрия.  Отличието бе връчено от министър-председателя на провинцията д-р Ервин Прьол по време на тържествената церемония на 12 април 2017 в Санкт Пьолтен.

Австрийският политик подчерта личния принос на министър Найденов за отличните контакти между Долна Австрия и България по време на мандата му като извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Австрия в периода 2005-2012. Той го поздрави за заемания висок пост и му пожела успехи в отговорната работа.

Министър Найденов изтъкна значението и дейността на д-р Прьол за засилването на политическите, икономическите и културни връзки, както и за изграждането на общата визия за развитието на Дунавската стратегия като мост, свързващ  двете страни.

По време на разговора между двамата политици бе изразено общо задоволство от активните контакти и конструктивния политически диалог между България и Австрия, и в частност с провинция Долна Австрия.

Срещи на министър Ради Найденов в Австрия
Министър Ради Найденов изпрати съболезнователно писмо до египетския си колега Самех Шукри

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина