Gerb

Посланик Василий Такев връчи акредитивните си писма на президента на Португалската република Марсело Ребело де Соуза
10.04.2017
Print
Email

Новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на Република България в Португалската република Василий Такев връчи акредитивните си писма на португалския президент Марсело Ребело де Соуза. Официалната церемония се състоя на 6 април 2017 г., в президентския дворец „Белем“.

В последвалия разговор бе изразено взаимно задоволство от традиционно приятелския характер на двустранните отношения. Българският посланик и португалският държавен глава обсъдиха състоянието и перспективите за тяхното възходящо развитие и подчертаха готовността за по-нататъшно насърчаване на двустранния политически диалог на най-високо и високо равнище. Очертани бяха и перспективите за сътрудничество между България и Португалия в рамките на Европейския съюз, включително с оглед на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС.

На срещата от страна на домакините присъстваха още заместник-министърът на външните работи Тереза Рибейро, дипломатическият съветник на президента, главният секретар на МВнР и директорът на Държавния протокол.
 

Министър Ради Найденов изпрати съболезнователно писмо до египетския си колега Самех Шукри
Министър Ради Найденов изпрати съболезнователно писмо до външния министър на Швеция Маргот Валстрьом

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина