Gerb

Посланик Мария Донска връчи акредитивните си писма на заместник-председателя на Държавния съвет на Куба Салвадор Валдес Меса
20.03.2017
Print
Email

Новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Куба Мария Донска връчи акредитивните си писма на заместник-председателя на Държавния съвет на Куба Салвадор Валдес Меса на официална церемония в Двореца на революцията в Хавана, на 17 март 2017 година.

На провелия се по време на церемонията разговор, на който присъства и министърът на външните работи на Куба Бруно Родригес Париля, бяха изтъкнати положителните отношенията между България и Куба, основаващи се на традиционните приятелски връзки между двата народа. Потвърдено беше желанието за активизиране на сътрудничеството във всички области от взаимен интерес, сред които културата, образованието и науката, здравеопазването, спорта и туризма.

Откроени бяха възможностите за задълбочаване на политическия диалог между министерствата на външните работи на двете страни и скорошното подписване на Меморандум за установяване на механизъм за консултации между тях.

Посланик Донска отбеляза засиления интерес от страна на българския бизнес за реализиране на проекти и инвестиции в местната икономика, възползвайки се от предимствата, които предоставя новият закон на Куба за чуждестранни инвестиции.

Кубинската страна благодари за подкрепата на България за подписването на Споразумението за политически диалог и сътрудничество между ЕС и Куба и изрази надежда за скорошното му ратифициране от българския парламент.
 

Международна конференция „Правова държава, права и човешка сигурност в епоха на несигурност“ се проведе днес в МВнР
Подготовката за изборите на 26 март на територията на Република Турция протича по график

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина