Gerb

Дипломатите Любомир Иванов и Бойко Мирчев са заместник–министрите в кабинета на министъра на външните работи Ради Найденов
3.02.2017
Print
Email

Със заповед на премиера Огнян Герджиков от 3 февруари 2017 г. за заместник-министър на външните работи е назначен Любомир Иванов. С назначаването му се попълва екипът от заместник-министри в кабинета на външния министър Ради Найденов, след като на 30 януари 2017 г. премиерът издаде заповед за назначаването на Бойко Мирчев за заместник-министър на външните работи.

Любомир Иванов и Бойко Мирчев са дипломати от кариерата.

Любомир Иванов е бил заместник-министър на външните работи в периода 2002-2004 г., когато е бил и главен преговарящ по присъединяването на България към НАТО. Работи в МВнР от 1983 г., като е заемал различни постове в институцията и в дипломатическите ни представителства към международни организации. От август 2016 г. е директор на Националния център по подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.

Бойко Мирчев постъпва в дипломатическата служба през 1988 г. Бил е аташе в посолството на България в Кабул, временно управляващ посолството ни в Сеул и посланик в Република Корея, посланик на България в Индонезия, Малайзия, Сингапур, Бруней и постоянен представител на страната в АСЕАН. В периода 1997-1998 г. е заместник-министър на външните работи. Заемал е различни ръководни позиции в МВнР, сред които директор на дирекция „Европейска интеграция” и Посланик със специални поръчения по енергийните въпроси. От септември 2016 г. е генерален директор по „Европейски въпроси” в Министерството на външните работи.
 

Украйна, Либия и Египет във фокуса на Съвет „Външни работи“
Ради Найденов: Добрият маниер в дипломацията е да има последователност и приемственост

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина