Gerb

Комуникационният експерт и меценат Луис Басат ще бъде "Посланик на добра воля" в следващите две години
28.11.2016
Print
Email

На тържествена церемония днес заместник-министърът на външните работи Румен Александров обяви комуникационният експерт и меценат Луис Басат за български "Посланик на добра воля" в следващите две години. В словото си заместник-министър Александров изтъкна както българския произход на Басат, така и неговата дейност в областта на успешната международна комуникация. С оглед на предстоящото председателство на България на ЕС бе изтъкната и необходимостта от намирането на най-успешната формула за равнозначното представяне както на националната, така и на европейската и световна култура – области, в които новият „Посланик на добра воля” е водещ специалист.

Родът на Луис Басат тръгва от Шумен. През 1912 г. семейството му напуска града и се преселва в Барселона. Неговите родители са имали близки отношения и със семейството на Елиас Канети. Луис Басат, сподели, че е съхранил семейната памет и любов към България. Той добави, че приема титлата "Посланик на добра воля" като израз на високо признание и предизвикателство да работи в полза на страната ни. "България е прекрасна и притежава забележителна природа и култура, което й дава всички основания да проведе една успешна комуникационна кампания за Председателството на Съвета на ЕС през 2018 г. , отбеляза още Луис Басат.

В следващите дни Луис Басат ще представи в Националната художествена галерия - квадрат 500 - изложба с част от неговата колекция на модерно изкуство, а след това в СУ "Св. Климент Охридски" ще изнесе лекция посветена на креативността в комуникацията.

Луис Басат е сред водещите международни специалисти и експерти в областта на рекламата и брандирането. Опитът му в изготвянето и провеждането на комуникационни кампании е изключителен като най-значима е кампанията за Олимпиадата в Барселона през 1992 г., за която той получава и златния ключ на града.
 

Министър Даниел Митов се срещна с Генералния секретар на Постоянния международен секретариат на ЧИС
Среща на министър Даниел Митов с временно управляващия посолството на Ислямска република Афганистан

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина