Gerb

Посланик Славена Гергова връчи акредитивните си писма на президента на Тунизийската република Бежи Каид Ессебси
18.11.2016
Print
Email

На 16 ноември 2016 г., на официална церемония в президентския дворец в Картаген извънредният и пълномощен посланик на Република България в Тунизийската република Славена Гергова връчи акредитивните си писма на тунизийския президент Н. Пр. г-н Бежи Каид Ессебси.

По време на церемонията бяха обменени мнения за възможностите за активизиране и задълбочаване на двустранните отношения. Тунизийският президент изрази задоволството от нарастващия брой жени-посланици в Тунис, което включително е признание за важното място, което заема жената в тунизийското общество. Постижение, което отличава значително Тунис от много страни от региона.

Двете страни се съгласиха, че Тунизийската република минава през труден период, съпроводен с редица предизвикателства, вкл. произтичащи от динамиката в региона на Близкия изток и Северна Африка, но е постигат значителен напредък. България и Тунис имат дългогодишни и солидни двустранни отношения. През годините е развито много добро сътрудничество, което двете страни имат желанието и волята допълнително да развият чрез реализирането на проекти от взаимен интерес.

В рамките на срещата посланик Гергова предаде поздравителен адрес от президента на Републиката Росен Плевнелиев по повод отбелязването на 60-тата годишнина от установяване на дипломатически отношения между двете държави.

Отчет за дейността на Министерството на външните работи за периода от началото на мандата на правителството за ...
Турция, Източното партньорство и Южното съседство във фокуса на Съвет „Външни работи“

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина