Gerb

Програма за млади лидери на Атлантическия съвет на САЩ
19.02.2016
Print
Email

Програмата за млади лидери „Millennium Leadership Program” на Атлантическият съвет на САЩ предоставя възможност на млади хора с лидерски качества (до 35-годишна възраст) да се включат активно в обмена на мнения по ключови въпроси от дневния ред на трансатлантическата общност, усъвършенствайки ръководните си умения и изграждайки мрежа от полезни международни контакти.

До 7 март 2016 г. има възможност за кандидатстване по инициативата „Millennium Fellowship”, която включва участие в два престижни международни форума в Европа и САЩ за всяка година през периода 2016-2017 г.

През 2016 г. по инициативата се предвижда участие в срещата „NATO Future Leaders Summit”, която ще се проведе в рамките на Срещата на върха на НАТО през юли във Варшава, а през есента предстои посещение във Вашингтон и Ню Йорк, посветено на темата за развитието на управленските модели в отговор на предизвикателствата на 21-ви век.

Одобрените кандидати заплащат годишен членски внос, срещу който се покриват разходите им за самолетни билети, настаняване и организираното хранене за двете пътувания през първата година.

Повече информация за програмата „Millennium Leadership Program” на сайта на Атлантическият съвет на САЩ: http://www.atlanticcouncil.org/programs/millennium-leadership-program/about-the-program

Информация за кандидатстване по инициативата „Millennium Fellowship” за периода 2016-2017 г. на сайта на програмата: http://www.millenniumfellowship.org

Младежи от Европа, които имат интерес само към срещата „NATO Future Leaders Summit” през юли във Варшава, могат да участват  до 1 март 2016 г. в конкурс за фотография и есе под надслов “What NATO Means to Me”. Десет от финалистите ще бъдат избрани да проведат в своята страна публично събитие, посветено на бъдещето на НАТО, и ще им бъдат поети разходите за участие в срещата във Варшава.

Повече информация за конкурса “What NATO means to me”: http://www.woobox.com/5scmm6
 

"Фулбрайт" обявява конкурс за стипендия "Хюбърт Х. Хъмфри” за академичната 2017 г.- 2018 г.
Семинар на ENA в Париж на тема " ЕС и европейската политика за Южното съседство"

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина