Gerb

МВР предприе мерки за облекчаване на административното обслужване на гражданите, заявили молба за издаване на български документи за самоличност
4.08.2017
Print
Email
До 30 септември с удължено работно време от 08.00 до 18.00 часа всеки делничен ден ще работят служителите на БДС в Първо и Шесто РПУ. Двете структури и отдел „БДС“- на бул. „Мария Луиза“, ще работят и в събота от 08.30 до 13.30 часа. 
Със заповед на ст.комисар Ивайло Иванов – директор на СДВР, се въвежда нова организация на работното време на системните оператори в сектор „Български документи за самоличност“ на територията на столицата.  
 
Новата организация на работа е въведена след направен анализ на най-натоварените районни управления за издаване на лични документи. Тази промяна цели облекчаване на административното обслужване на гражданите и повишаване на качеството на услугата. Тя е продиктувана и от факта, че през летния период се увеличава броят на желаещите да  заявят и получат български документи за самоличност. 
 
От СДВР уточняват, че при необходимост и допълнителна оценка на ситуацията срокът на създадената организация би могъл да бъде удължен.
Важна информация относно легализация на официални български документи със заверка „Апостил” за използване в чужбина

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина