Gerb

Предоставяне на здравни услуги в Гърция на здравно осигурени граждани на ЕС
1.08.2012
Print
Email

Временно пребиваващите в Гърция здравно осигурени лица от страните-членки на ЕС, които притежават Европейска карта за здравно осигуряване при заболяване (ЕКЗОЗ) или удостоверение за временно заменяне на картата (УВЗ), имат правото да се обръщат към предоставящите здравни услуги в системата на Национална организация за предоставяне на здравни услуги (НОПЗУ) медицински заведения.

Здравно осигурените по горепосочения начин, които са с постоянно местоживеене в Гърция, се снабдяват с подходящи за техния случай формуляри на ЕС (Е 106, Е 109, Е 121, Е 120, S1) от техните съответни здравни каси. Те трябва да депозират формуляра си в клоновете на ИКА-ЕТАМ по местоживеене (отдел „Граждански регистър”) и да получат здравна книжка. С нея те получават правото на достъп до придобивките на здравните услуги на НОПЗУ при същите условия и процедури, които важат и за здравно осигурените в Гърция, а не само за медицински необходимите придобивки.
 
Повече информация и списък на работещите със здравна каса лекари и доставчици на здравни услуги и консумативи, можете да получите на сайта на НОПЗУ www.eopyy.gov.gr, като кликнете върху „Работещи със здравни каси доставчици на здравни услуги”.

Информация за български граждани пътуващи през територията на Унгария
Промени във визовия режим на Беларус

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина