GerbМавритания
последна актуализация: 27.08.2014 г.

 

 

Ислямска република Мавритания

 

Република България няма функциониращо посолство в Ислямска република Мавритания. Българските граждани, пребиваващи краткосрочно или дългосрочно в Мавритания, могат да се обръщат по консулски въпроси към посолството на Република България в Тунис.

Посолство на Република България в Тунис
Адрес: 5 Rue Ryhane, Cité Mahrajène, 1082 Tunis, B.P.6 Tunisie
Телефон: +216 71 798 962; +216 71 800 980
Факс: +216 71 791 667
Работно време: 08.00 – 16.30 ч.
E-mail: [email protected]
Web site: www.mfa.bg/embassies/tunisia

За България е акредитирано посолството в Берлин.

Embassy of Mauritania in Berlin, Germany
Адрес: Kommandantenstr. 80, D-10117 Berlin
Тел.: +49 030 2065883
Факс: +49 030 20674750
E-mail: [email protected]

 

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ

Местна валута

Мавританска угия (MRO)

Престъпност и сигурност

Обстановката по сигурността в страната е нестабилна. Съществуват заплахи от терористични действия и отвличания на чужденци.

Здравеопазване

Нивото на здравеопазване е ниско, като същото се заплаща.

 

ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани влизат в ИР Мавритания с паспорт, валиден минимум 6 месеца към датата на пътуване. Други специални документи не се изискват.

Българските граждани пътуват до Мавритания с визи, които могат да бъдат получени чрез мавританското посолство в Берлин. Входна вицза за Ислямска република Мавритания може да бъде получена и на международното летище в Нуакшот.

 

ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТИ

Да се избягват неналежащи пътувания до Мавритания.

Не се препоръчват неорганизирани пътувания. 

 

КОНСУЛСКИ УСЛУГИ

При нужда българските граждани, пребиваващи в Мавритания, могат да се обръщат за съдействие към посолствата на страни-членки на ЕС на място.

Консулски услуги могат да се извършват в най-близкото българско дипломатическо или консулско представителство.

Заверки и легализации

За да бъдат валидни в България и да могат да послужат пред българските институции, всички издадени от мавританските власти документи на български граждани, следва да имат поставен щемпел на Министерството на външните работи на Мавритания. След това е необходимо да бъдат заверени от посолството на Мавритания в Тунис. Подписът и заверките на мавританското посолство в Тунис се заверяват от консулската служба при посолството на България в тунизийската столица.

Така оформени, документите трябва да бъдат преведени на български език от оторизирана фирма в България и заверени в отдел „Заверки и легализации” на Министерството на външните работи на Република България.

Европейски временен паспорт

При загуба на паспорт по време на престой в Мавритания, можете да се обърнете за помощ към консулския отдел на някое от функциониращите в страната посолства на страни-членки на ЕС.ПЪТУВАМ ЗА е услуга за хора, пътуващи или живеещи извън пределите на Република България. Информацията, която предоставите, когато се регистрирате, ще помогне на съответното посолство при криза да се свърже с Вас и ще ви даде по-добра помощ при спешни случаи, като например бедствия или граждански безредици.

Не сте се регистрирали все още?
Отнема само няколко минути да се регистрирате и щом веднъж го направите, Вие ще можете да влезете в системата, използвайки Вашите данни и да изпратите информация за пътуването си.
Регистрация


Вече сте се регистрирали?
Използвайте формата за вход, като използвате Вашата електронна поща и парола, за да ни информирате за Вашите планове за пътуване.

Е-поща: *
Парола: *
Регистрация
Забравена парола?

Това е услуга в помощ на българските граждани, които пътуват в чужбина. За регистрация в нея се изискват лични данни. Услугата е напълно доброволна и не води до допълнителни задължения за лицата, които я използват.

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина