GerbКабо Верде
последна актуализация: 23.05.2017 г.

Ррепублика Кабо Верде

 

Република България няма действащо посолство в Кабо Верде. По консулски въпроси българските граждани, които посещават Капо Верде или пребивават в страната за по-продължителен период, могат да се обръщат към посолството на Република България в Абуджа, Нигерия.

 

Посолство на Република България в Абуджа, ФР Нигерия
Адрес: 10 Euphrates str, off Aminu Kano Crescent, Maitama, Abuja
Тел.: +234 096724359
Дежурни телефони в извънработно време: +234 08033078579; +234 8033078578
Работно време: 09.00 - 12.30 ч.
Консулска служба: +234 096709986
Е-Mail: [email protected]
Website: www.mfa.bg/embassies/nigeria

 

За България е акредитирано посолството на Кабо Верде в Берлин.

Посолство на Кабо Верде в Берлин
Embassy of Cape Verde in Berlin

Stavanger Str. 16, 10439 Berlin
Работно време: понеделник- петък 09:00 - 17:00
Тел.: +49 30 20 45 09 55
факс: +49 30 20 45 09 66
E-Mail: [email protected]

 

ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани пътуват до Кабо Верде с международен паспорт, валиден за не по-малко от шест месеца от датата на пътуването. Те се нуждаят от виза, която могат да получат чрез посолството на Кабо Верде в Берлин.

За актуална информация за задължителни и/или препоръчителни ваксини може да се обръщате към Регионалните здравни инспекции в страната. Ваксина за жълта треска се поставя в следните регионални здравни инспекции:Столична регионална здравна инспекция; РЗИ Варна; РЗИ Бургас; РЗИ Плевен; РЗИ Пловдив; РЗИ Благоевгради РЗИ Русе.

Внимание!
В паспорта Ви трябва  да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.

Eвропейски временен паспорт

В екстрени случаи – при повреждане, изгубване или откраднат паспорт, българските граждани могат да кандидатстват за издаване на временен паспорт за пътуване пред посолство на държава-членка на ЕС в Кабо Верде.

Повече информация за страната можете да намерите ТУК :http://www.capeverde.com/ПЪТУВАМ ЗА е услуга за хора, пътуващи или живеещи извън пределите на Република България. Информацията, която предоставите, когато се регистрирате, ще помогне на съответното посолство при криза да се свърже с Вас и ще ви даде по-добра помощ при спешни случаи, като например бедствия или граждански безредици.

Не сте се регистрирали все още?
Отнема само няколко минути да се регистрирате и щом веднъж го направите, Вие ще можете да влезете в системата, използвайки Вашите данни и да изпратите информация за пътуването си.
Регистрация


Вече сте се регистрирали?
Използвайте формата за вход, като използвате Вашата електронна поща и парола, за да ни информирате за Вашите планове за пътуване.

Е-поща: *
Парола: *
Регистрация
Забравена парола?

Това е услуга в помощ на българските граждани, които пътуват в чужбина. За регистрация в нея се изискват лични данни. Услугата е напълно доброволна и не води до допълнителни задължения за лицата, които я използват.

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина