GerbТринидад и Тобаго
последна актуализация: 12.10.2017 г.

 

Република Тринидад и Тобаго

Република България няма посолство в Тринидад и Тобаго. Обслужващо е посолството в Хавана, Куба.

Посолство на Република България в Куба
Embassy of the Republic of Bulgaria in Cuba
5ta Ave. № 6407, esquina a 66, Miramar, Playa, Ciudad de La Habana
Телефон: +537 204 67 66
Мобилен тел.: +535 286 24 49

 

Обща информация

Местна валута

1 TrinidadundTobago-Dollar(TT$) = 100 cents(c) 

Престъпност и сигурност

Необходимо е особено внимание към собствената безопасност. В Тринидад, и особено в района на столицата PortofSpain, има опасност от нападения и улични кражби. В редица населени места са регистрирани нападения срещу чужденци. Високо е нивото на криминалната престъпност в големите градове. Поради това е препоръчително да не носите у себе си големи суми пари, както и да сте фотокопирали документите си. Бъдете особено предпазливи с настъпването на нощта. Избягвайте усамотени места. В Тринидад туристите също са често обект на нападения и джебчийски обири.

Митнически изисквания

Можете да внесете в страната неограничени количества местна или/и чужда валута, която обаче следва да се декларира. Препоръчително е да носите доларови банкноти, туристически чекове или кредитни карти. Безмитно можете да внесете предмети за лична употреба, в това число до 200 цигари, 50 пури, 250 гр. тютюн, както и 1 литър алкохол. Не се обмитяват и подаръци на стойност до 50 щ. долара.

Разрешен е износът на местна валута на стойност до 200 местни долара, както и количеството чужда валута, което сте декларирали при влизане в страната.

Особености на законодателството

Хомосексуамизмът в Тринидат и Тобаго се преследва от закона.

Движение по пътищата

В Тринидад и Тобаго движението е в лявата лента на пътното платно.

Климат

Няма ясно разграничени сезони, а само редуване на дъждовни и сухи периоди. Основните валежи са от юни до декември. Периодът от юни до ноември се характеризира със силни ветрове, дъждове и пожари, които понякога могат да представляват сериозна опасност.   

Здравни съвети

Има опасност от заразяване с вирусите със сходна симптоматика денге и зика. МВнР препоръчва пътуващите да се придържат към съветите на Министерството на здравеопазването и на Българския червен кръст за предпазване от ухапвания от комари и от заразяване с вируса зика: http://www.redcross.bg/advice/zika.html

Документи за пътуване

Необходимо е да притежавате валиден международен паспорт. За пътувания до Тренидад и Тобаго с престой до 90 дни не се изисква виза.

Няма специални изисквания за ваксини преди пътуване.

Практически съвети

Необходим е първоначален период на аклиматизация, през който да се избягват големи натоварвания на организма.

През горещия период да се поемат достатъчно течности.

Да се избягва консумацията и тежки храни и прекомерната употреба на алкохол.

Да се поддържа добра лична хигиена, с често измиване на ръцете.

Внимателно да се консумират пресни плодове и салати.

Да не се пие вода от чешмата.ПЪТУВАМ ЗА е услуга за хора, пътуващи или живеещи извън пределите на Република България. Информацията, която предоставите, когато се регистрирате, ще помогне на съответното посолство при криза да се свърже с Вас и ще ви даде по-добра помощ при спешни случаи, като например бедствия или граждански безредици.

Не сте се регистрирали все още?
Отнема само няколко минути да се регистрирате и щом веднъж го направите, Вие ще можете да влезете в системата, използвайки Вашите данни и да изпратите информация за пътуването си.
Регистрация


Вече сте се регистрирали?
Използвайте формата за вход, като използвате Вашата електронна поща и парола, за да ни информирате за Вашите планове за пътуване.

Е-поща: *
Парола: *
Регистрация
Забравена парола?

Това е услуга в помощ на българските граждани, които пътуват в чужбина. За регистрация в нея се изискват лични данни. Услугата е напълно доброволна и не води до допълнителни задължения за лицата, които я използват.

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина