GerbТого
последна актуализация: 10.05.2018 г.

 

 

Тогоанска република

 

Република България няма функциониращо посолство в столицата на Того Ломе. Българските граждани, пребиваващи краткосрочно или дългосрочно в Того, могат да се обръщат по консулски въпроси към посолството на Република България в Абуджа, Федерална република Нигерия.

Посолство на Република България в Абуджа
Адрес: 10 Euphrates str., Off Aminu Kano Crescent, Maitama, Abuja
Тел.: +234 9 413 00 34; +234 9 672 43 59 – 10.00-16.00 GMT+2
Факс: +234 9 413 27 41
Работно време: 09.00 – 12.30 ч.
E-mail: [email protected]
Website: www.mfa.bg/embassies/nigeria
 

За България e акредитирано посолството на Република Того в Берлин.

Посолство на Република Того във Федерална република Германия

Н.Пр. г-н Коми Баядзе Дагох - извънреден и пълномощен посланик

Адрес: Grabbeallee 43, D-13156 Berlin

Тел.: +49 30 499 089 68

Факс: +49 30 499 089 67

E-mail: [email protected]

Website: www.botschaft-togo.de

Работно време: 09:00 – 13:00 / 14:00 - 16:00 часа

 

Обща информация

Местна валута

CFA - франк (XOF)

При пътуване за Того се препоръчва да носите в себе си долари, евро, кредитни карти или чекове.

Престъпност и сигурност

На пътуващите се препоръчва особено внимание към личната им сигурност.

Наблюдава се много високо ниво на криминална престъпност, отвличания,  грабежи и кражби в големите градове и туристическите центрове.

Особености на законодателството

Хомосексуализмът в Того е забранен.

Митнически изисквания

В Того можете да внесете след деклариране местна и чужда валута на стойност до 1500 евро. Разрешен е внос на стоки за лична употреба в т.ч. 100 цигари, 50 пури, 100 г. тютюн и 1л. алкохол или вино.

Разрешен е износ на  чужда валута в рамките на декларираната,  а на местна – до 25 000 франка. Няма ограничение за износ на стоки.

Движение по пътищата

При влизане с автомобил в страната, е необходимо представяне на застраховка или закупуване на такава. Българското СУМПС важи с международно такова.

Здравеопазване

Ниско ниво на здравеопазване. 

За актуална информация за задължителни и/или препоръчителни ваксини може да се обръщате към Регионалните здравни инспекции в страната. Ваксина за жълта треска се поставя в следните регионални здравни инспекции:Столична регионална здравна инспекция; РЗИ Варна; РЗИ Бургас; РЗИ Плевен; РЗИ Пловдив; РЗИ Благоевгради РЗИ Русе.

 

Документи за пътуване и визов режим

В страната се влиза с международен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на влизане в Того.

Препоръча се  имунизация срещу жълта треска.

Пътуващите за Того български граждани (приносители на обикновени, служебни и дипломатически паспорти) се нуждаят от виза, която могат да получат в посолството на Того в Берлин. 

Желаещите да получат туристически визи граждани, биха могли да се обръщат за актуална информация към посолството на Того в Берлин и относно възможността да им бъде издадена виза от тогоанските власти на границата при влизане в страната.

За актуална информация за задължителни и/или препоръчителни ваксини може да се обръщате към Регионалните здравни инспекции в страната. Ваксина за жълта треска се поставя в следните регионални здравни инспекции:Столична регионална здравна инспекция; РЗИ Варна; РЗИ Бургас; РЗИ Плевен; РЗИ Пловдив; РЗИ Благоевгради РЗИ Русе.

 

Практически съвети

Необходимо е приемането на повече течности и бедни на мазнини храни, както и избягване употребата на алкохол.

 

Консулски услуги

Заверки и легализации

За да бъдат валидни в България и да могат да послужат пред българските институции, всички издадени от властите в Того документи на български граждани, следва да носят печатна Министерството на външните работи на Того.

След това се заверяват от посолството на Франция в София, което е акредитирано за България. Така оформени, документите трябва да бъдат преведени на български език от оторизирана Агенция за преводи в България, а преводът заверен от отдел „Заверки и легализации” на Министерството на външните работи на Република България.

Европейски временен паспорт

В екстрени случаи – при повреждане, изгубване или откраднат паспорт, българските граждани могат да кандидатстват за издаване на временен паспорт за пътуване пред посолство на държава-членка на ЕС  в Ломе.ПЪТУВАМ ЗА е услуга за хора, пътуващи или живеещи извън пределите на Република България. Информацията, която предоставите, когато се регистрирате, ще помогне на съответното посолство при криза да се свърже с Вас и ще ви даде по-добра помощ при спешни случаи, като например бедствия или граждански безредици.

Не сте се регистрирали все още?
Отнема само няколко минути да се регистрирате и щом веднъж го направите, Вие ще можете да влезете в системата, използвайки Вашите данни и да изпратите информация за пътуването си.
Регистрация


Вече сте се регистрирали?
Използвайте формата за вход, като използвате Вашата електронна поща и парола, за да ни информирате за Вашите планове за пътуване.

Е-поща: *
Парола: *
Регистрация
Забравена парола?

Това е услуга в помощ на българските граждани, които пътуват в чужбина. За регистрация в нея се изискват лични данни. Услугата е напълно доброволна и не води до допълнителни задължения за лицата, които я използват.

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина